"SNS se ne plaši nikoga, imaće još bolji rezultat"

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da se naprednjaci ne plaše nikoga i da će na izborima u celoj Srbiji ostvariti mnogo bolje rezultate nego 2014.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

15:22

Foto: Tanjug

"Hoćemo da se u Vojvodini bolje živi, jer je Vojvodina jedna posebna evropska regija, drugačija u odnosu na sve druge, i hoćemo da je sačuvamo, ali i razvijamo", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u opštinskom odboru SNS u Vršcu, upitana da li se naprednjaci plaše demokrata.

SNS zato, kako poručuje, želi da DS bude sklonjena sa vlasti u pokrajini kako bi Vojvodina mogla da se razvija istom brzinom kao i ostali delovi Srbije, što sad, ocenila je, nije slučaj.

"Sve što budemo radili u narednom periodu, radićemo s ciljem da građani u Vojvodini i Srbiji žive bolje", rekla je Mihajlović.

Ona ističe da očekuje odlične rezultate SNS na predstojećim izborima u celoj Srbiji i dodaje da tu stranku preporučuju samo rad i rezultati ostvareni u prethodnom periodu.

"Ne plašimo se nikoga i samo hoćemo da pokažemo da Srbija može da ide napred i da i u Vojvodini može bolje da se živi", rekla je Mihajlović.

Ona je pre konferencije održala sastanak sa Unijom žena SNS u prostorijama te stranke i izrazila zadovoljstvo što je takvo telo osnovano.

Mihajlović je rekla da je sa članicama SNS u Vršcu razgovarala o tome kako da se popravi položaj žena u toj opštini, ali i celoj Srbiji.

“Pričali smo kako da zajednički stvorimo uslove da uloga žena u razvoju društva bude prepoznatljivija i kako da pomognemo da se žene zaposle. U narednom periodu će opština raspisati javni konkurs za žensko preduzetništvo u Vršcu”, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da će žene moći da konkurišu za preduzetničke kredite i da će ukupna vrednost sredstava za tu namenu biti skoro 10 miliona dinara.

“Moramo da stvorimo uslove da žene rade, jer u Srbiji skoro 52 odsto stanovništva čine žene, a 35 odsto njih je nezaposleno, to je ogromna armija ljudi koja može da radi i doprinese privrednom razvoju”, naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da bi i ostale opštine u Srbiji trebalo da slede primer Vršca kada je reč o unapređenju položaja žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: