Korker: Cenim kako Srbija postupa sa izbeglicama

Američki senator Bob Korker izjavio je posle sastanka sa premijerom Vučićem da veoma ceni kako se Srbija ponaša kada je reč o odnosu prema izbeglicama.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

15:11

Korker: Cenim kako Srbija postupa sa izbeglicama
Foto: Tanjug

Osim toga, on je naveo i da je svestan velikih teškoća i opterećenja koje izbeglička kriza stvara Srbiji i istakao

Korker je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da će migratnska kriza prestati kada se bude stabilizovala situacija u Siriji.

"Način da ovo prestane jeste da u Siriji dođe do prekida vatre i da ljudi ne budu bombardovani, da imaju mogućnost da žive u svom domu i gradu, a ne da strahuju od onih koji sprovode teror", rekao je Korker.

Kako je naveo, veoma su velike nade da će se situacija u toj zemlji smiriti i razrešiti, ali i da istovremeno ima i dosta skepticizma.

"Srećan sam što je učinjen napredak, ali svi razumemo da, kada imate zemlje poput Sirije, da to stvara ogroman humanitarni problem i za njih, ali i opterećenje za ostale zemlje", rekao je Korker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: