Novi snimak ID: Džihadi junior pogubio četvoricu

ID je objavila video-snimak pogubljenja, na kojem četvorogodišnji Britanac "Džihadi junior" diže u vazduh automobil-bombu u kojima se nalaze zarobljenici ID.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

11:24

Novi snimak ID: Džihadi junior pogubio četvoricu
Screenshot

Na sedmominutnom snimku britanski dečak Isa Der pritiska dugme kojim aktivira eksploziv i ubija četvoricu nenaoružanih muškaraca, zarobljenika takozvane Islamske države optužene za špijunažu, uzvikujući: "Poubijaćemo nevernike", prenosi britanski "Dejli mejl".

Trijumfalno stojeći pored ostataka raznetog automobila, dečak diže ruku uvis i uzvikuje: "Alahu Akbar" (Bog je veliki).

Dečak Isa je sin Britanke nigerijskog porekla Grejs "Kadije" Dare (24) iz jugoistočnog Londona, koja je primila islam i odvela ga u Siriju pre tri godine, a ovo je drugi put da se on pojavljuje na jednom od propagandnih snimaka ekstremista.
Screenshot
Deda dečaka kaže da ga je Isa telefonom preklinjao da ga spase samo nekoliko dana pre nego što je bio primoran da se pojavi na prvom snimku prošlog meseca.

Danas objavljen snimak, za koji se pretpostavlja da je snimljen u Raki, nosi naslov "Ovo su neprijatelji, čuvajte ih se", a na njemu je prikazano kako četiri muškaraca, jedan po jedan, priznaju da su špijunirali ili kovali zaveru protiv Islamske države, a potom vezanih ruku sedaju u automobil sa strahom u očima.

Na istom video-snimku stariji džihadista preti britanskom premijeru Dejvidu Kameronu zbog toga što naoružava neprijatelje Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: