Avganistan: Policajac ubio četvoricu kolega

Avganistanske vlasti saopštile su da je jedan policajac u južnoj provinciji Kandahar ubio četvoricu svojih kolega i ranio sedmoricu, javila je agencija AP.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

10:28

Avganistan: Policajac ubio četvoricu kolega
Foto: Thinkstock

Portparol avganistanske policije Zia Durani izjavio je da je policajac napadač kasnije ubijen i dodao da se incident dogodio u sredu uveče u distriktu Zari.

To je najnoviji u nizu napada policajaca u Avganistanu, gde talibanski pobunjenici sada koriste taktiku infiltriranja svojih ljudi u policiju kako bi lakše izvodili napade na snage bezbednosti.

Jedan taliban u policijskoj uniformi u januaru je ubio deset policajaca u provinciji Uruzgan.

Talibani su preuzeli odgovornost za taj napad u januaru a policija veruje da je današnji napad takođe delo tih pobunjenika.

Kandahar i susedni Helmand su glavna uporišta talibanskih pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: