Senat SAD pooštrio sankcije Severnoj Koreji

Senat SAD izglasao je pooštravanje ekonomskih sankcija Severnoj Koreji kao meru zbog lansiranja rakete Pjongjanga, prenosi AFP.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

00:49

Senat SAD pooštrio sankcije Severnoj Koreji
Foto: Beta, AP

Mera uključuje sankcije za bilo koju osobu ili organizaciju koja uvozi dobra, tehnologiju ili obuku koja ima veze sa oružjem za masovno uništenje ili je deo kršenja ljudskih prava.

Osim toga, cilj je i ukidanje puteva za pranje novca i trgovinu narkoticima – dve glavne aktivnosti od kojih se vlada Severne Koreje finansira.

Severna Koreja je u nedelju uspešno lansirala raketu dugog dometa sa satelitom, što su susedi te zemlje i SAD oštro kritikovali kao pokušaj testiranja balističkih raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: