Odbor zasedao osam sati, nastavljena sednica

Skupština Srbije nastavila je u četvrtak uveče sednicu razmatranjem amandmana na izmene Zakona o kulturi.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

21:04

Default images
Tanjug

Sednica je nastavljena nakon osam sati zasedanja skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, koji je razmatrao upravo ove amandmane.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović uputila je u nastavku sednice kritiku ministru kulture i informisanja Ivanu Tasovcu jer nije prisustvovao sednici Odbora.

Ministar je rekao da su na sednici Odbora bila četiri predstavnika predlagača Zakona, zahvalio poslanicima što su toliko vremena posvetili detaljnoj raspravi o Zakonu i dodao da smatra da je o amandmanima moglo da se raspravlja i na plenarnoj sednici.

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje usvojio je danas amandmane na predlog zakona iz ove oblasti koji bi trebalo da spreče ranije najavljivano ukidanje nacionalnih priznanja za vrhunski doprinos kulturi, koja su u javnosti poznatija kao "nacionalna penzija".

Odbor je usvojio amandman kojim se ukida član sedam koji je predviđao ukidanje ovog priznanja. Usvojen je i amandman koji bi trebalo da omogući da to pravo zadrže svi koji su ga ranije stekli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: