"Vučić je jedan od najvećih levičara"

Aleksandar Vučić je jedan od najvećih levičara na našoj političkoj sceni, bez obzira na to što je lider stranke desnog centra.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

18:27

To je izjavio potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović.

"Nesporno je da Vučić ima odlike levičara. Pre svega, nije salonski političar. Rado ulazi među ljude, insistira na neposrednom kontaktu sa građanima. Alergičan je na ljude koji su skloni da se na vlasti otuđe od naroda. Sve su to osobine istinskih levičara", rekao je Jugović za Nedeljnik.

Prema njegovim rečima, prijateljstvo lidera PS Aleksandra Vulina s Vučićem je "dobro za našu političku borbu".

"To prijateljstvo naše članstvo obavezuje da za ovo društvo omoguće više, ali bio bih neiskren kada bih vam rekao da nam se u nastojanjima da od Srbije napravimo lepše mesto za život, ne ispreče nekakvi lokalni naprednjaci koji misle da ih članstvo u SNS-u oslobađa odgovornosti, a da treba da im omogući privilegije", rekao je Jugović.

"Vučić ne podnosi takve, zbog toga će dugo trajati. Trajaće Vučić dugo i zato što je opozicija kao roba kojoj je davno istekao rok trajanja. Ni najsiromašniji neće tako kvarnu robu, mislim u političkom smislu. Zato ni najnaivniji birač u Srbiji neće glasati za Šutanovca, Pajtića, Tadića", smatra potpredsednik PS.

On je rekao da je Srbiji svakako potrebna levica koju oličava PS.

"Potrebna je Srbiji partija borbene levice u kojoj ima mesta za sve, ali nema mesta za svakoga. Potrebna je partija u kojoj je broj aktivista gotovo isti kao i broj članova. Takve se organizacije stvaraju godinama. Takav će biti i PS", zaključio je Jugović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: