Nikolić: Nije mudro da SNS sama formira vladu

Srpska napredna stranka je ta koja će odlučiti hoće li posle vanrednih parlamentarnih izbora praviti vlast sama, ukoliko to bude mogla, ili će ići u koalicije.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

08:49

Nikolić: Nije mudro da SNS sama formira vladu
Foto: Tanjug, arhiva

To je predsednik Srbije Tomislav nikolić izjavio za "Večernje novosti" i dodao da je pitanje da li je uopšte mudro da, u ovom vremenu, jedina stranka snosi odgovornost za sve teške državne odluke.

"Sve političke kombinacije doći će na "dnevni red" tek kada se završe izbori i kad vidimo rezultate. Ali, mislim da i rukovodstvo SNS treba dobro da razmisli da li je pametno u ovom trenutku da sve ostale stranke potisnu u opoziciju i tako ih praktično okrenu protiv sebe. I to je tema za analizu", kazao je Nikolić.

Na pitanje o medijskom ratu između funkcionera SNS i SPS i Nagoveštava li se kraj trogodišnjeg saveza, Nikolić je rekao:

"Politička scena Srbije praktično je u predizbornom periodu iako izbori nisu još formalno raspisani. A kada počne kampanja, tada prestaju koalicije. Potpuno je prirodno da se sada svako bori za svoju poziciju na političkoj pozornici. Svi hoće što bolji rezultat i tu nema ništa neobično. Dakle, i ove čarke i razmirice su uobičajene".

Predsednik Nikolić je dodao da će podržati predizbornu listu SNS i da će pomoći koliko bude mogao.

"Nema niko bolji na političkoj sceni", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: