Nema nestalih posle sudara vozova u Nemačkoj

Nemačka policije saopštila je da nema nestalih posle sudara dva putnička voza u kojem je poginulo 10 ljudi.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 10.02.2016.

13:25

Default images
Foto: Thinkstock

Portparol policije Štefan Zontag izjavio je da su vlasti kontaktirale sve bolnice u tom području i da su zaključile da nema nestalih.

U sudaru dva voza na jugu Nemačke juče je poginulo 10 osoba, a više od 80 je povređeno. Policija je sinoć saopštila da se traga za jednom nestalom osobom.

Vlasti još istražuju zašto su zakazale višestruke sigurnosne mere zbog čega su dva voza išla istim koloskom. Moguće je da su u pitanju i tehničke greške i ljudski faktor.

Dva voza je trebalo da se mimoiđu na stanici gde se šine odvajaju u dva koloseka, a sigurnosni sistem koji je instaliran na većem delu železničke mreže u Nemačkoj trebalo je automatski da zaustavi vozove koji istim kolosekom idu jedan ka drugom.

Vozovi su se međutim sudarili na krivini, pa mašinovođe nisu mogle na vreme da uoče drugi voz.

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da treba da se analiziraju podaci iz crnih kutija i da se ispitaju svedoci i da se utvrdi kada i kako je došlo do nesreće.

Zontag je rekao i da istražitelji još rade na identifikovanju žrtava.

Danas na je mestu sudara veliki kran počeo da sklanja olupine vozova sa šina, što će trajati dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: