Krao pasoše turistima, prodavao ih migrantima

Široka mreža za koju se sumnja da je izradila stotine lažnih evropskih pasoša, uglavnom za osobe s Bliskog istoka, razotkrivena je na Tajlandu.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

12:26

Default images
Foto: Beta/AP

Lažni dokumenti rađeni prema originalnim pasošima koje su ukradene turistima, slani su u čitav svet, objasnio je general pukovnik Nejtantorn Prusuntorn iz tajlandskih imigracijskih službi.

Većina klijenata te mreže sa sedištem istočno od Bangkoka bila je poreklom iz Irana, Sirije, Avganistana ili Iraka, naglasio je on, dodajući da su se dokumenti prodavali po ceni od 1.200 do 2.000 evra.

Među uhapšenima je i Iranac, koji 25 godina živi na Tajlandu, poznat pod nadimkom “Doktor“ i kod njega je pronađeno šest različotoh pasoša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: