Lavrov: Turci tajno pregovaraju sa džihadistima

Turska i Islamska država pregovaraju u tajnosti i razmatraju nove načine krijumčarenja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.02.2016.

09:12

Lavrov: Turci tajno pregovaraju sa džihadistima
Tanjug/AP

"Postoje indicije da rukovodstvo Islamske države održava tajne kontakte sa turskim zvaničnicima", rekao je Lavrov u intervjuu za list "Moskovski komsomolec".

Lavrov je naveo da oni "razmatraju alternativne opcije u trenutnim okolnostima kada su vazdušni udari naših snaga ozbiljno ograničili mogućnosti tradicionalnih ruta krijumčarenja", preneo je Tass.

"Veoma smo zabrinuti zbog poruka koje konstantno dolaze javno i preko privatnih kanala da Turska planira, ili je možda već počela, da polaže pravo na delove sirijske teritorije pod izgovorom da tamo podiže kampove, gde se skupljaju sirijske izbeglice jer im nije dozovoljeno da pređu tursku granicu", kazao je Lavrov.

Turska stalno govori o formiranju bezbednosne zone na sirijskoj teritoriji, oslobođenu od Islamske države, rekao je Lavrov, dodajući da je, prema ruskim informacijama, Ankara već to pitanje razmatrala u NATO.

"To će, naravno, predstavljati kršenje svih principa međunarodnog prava i značajno dovesti do eskalacije", istakao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: