"Tači i Haradinaj odgovorni za trgovinu organima"

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj najodgovorniji za trgovinu organima na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

14:34

"Najporaznije je to, ne samo što Hašim Tači dosad nije odgovarao za te užasne zločine koji su počinjeni prevashodno nad kidnapovanim civilima srpske nacionalnosti nego što mu se dozvoljava da kao predvodnik organozovane kriminalne Dreničke grupe i dalje nastavlja da se bavi tim kriminalnim aktivnostima, a da istovremeno bude nekakav premijer ili ministar spoljnih poslova samoproglašene države", kazao je Drecun novinarima u Skupštini.

On je kazao i da se nameće pitanje šta po pitanju novih dokaza protiv Tačija, koje je prema pisanju medija iznela Asocijacija lekara Nigerije, uraditi Specijalni sud za sločine Oslobodilačke vojske Kosova.

Prema pisanju medija Asocijacija je optužila guvernera savezne države Imo Ročasu Okorču, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa Tačijem.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić kazao je da želi da veruje da će Specijalni sud za zločine OVK podići optužnice i prikupiti što više dokaza o zločinima nad civilima tokom sukoba na Kosovu.

"Verujem da je osnivanje tog suda dobar korak ka zadovoljenju pravde za srpske žrtve kojih je od 1999. godine bilo nekoliko hiljada, ali mi nismo dobili odgovore da je iko bio odgovoran za to sve ove godine", kazao je Đurišić novinarima u Skupštini.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da su dokazi koji su do sada prikupljeni protiv Tačija i Haradinaja bili dovoljni da se podigne optužnica za ratne zločine protiv njih dvojice.

"2001. godine je prvi kontigent dokaza o zločinima OVK na Kosovu bio je poslat u Hag, a 2003. godine, kada sam bio premijer, smo sa šefom Bezbednosno informativne agencije u Skupštini Srbije predstavili belu knjigu zločina na Kosovu i Metohiji i tad su već bili poznati izvršioci", kazao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: