Samoopredeljenje: Ometaćemo, ako treba i suzavcem

Predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri rekao je da će opozicija ometati izbor predsednika Kosova u parlamentu ako treba i suzavcem.

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2016.

11:16

Samoopredeljenje: Ometaćemo, ako treba i suzavcem
foto: Beta

Imeri je ocenio da aktuelna politička situacija ne dozvoljava da na funkciju predsednika Kosova bude izabran bilo koji političar tako da će opozicija ometati izbor Hašima Tačija za predsednika, bilo suzavcem bilo drugim oblicima političkog suprostavljanja.

Predsednik Kosova bira se u parlamentu. Mandat sadašnjoj predsednici Atifete Jahjaga ističe 6. aprila. Ako ne bude izabran novi predsednik biće raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Imeri je takođe ocenio da je predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pogrešio što je otišao na sastanak političkih lidera kod kosovske predsednice u ponedeljak.

Prema njegovim rečima, Haradinaj na sastanak kod predsednice Atifete Jahjaga o prevazilaženju političke krize nije otišao u dogovoru sa njegovim pokretom.

On je dodao da je Haradinaju iz Samoopredeljenja sugerisano da ne ide na sastanak na kom je bio jedini predstavnik opozicije.

Imeri je ponovio da na Kosovu treba što pre organizovati prevremene izbore na kojima će partije ujedinjene opozicije biti na zajedničkoj listi sa predstavnicima civilnog društva, dok bi pravila koalicije odredio pokret Samoopredeljenje.

Imeri je naveo da Samoopredeljenje može sarađivati sa vladajućim Demokratskim savezom Kosova jedino ako na čelo partije dođe Vjosa Osmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: