"Majke Srebrenice" predložene za Nobelovu nagradu

Udruženje “Majke enklava Srebrenica i Žepa“ predložene su za dobijanje Nobelove nagrade za mir.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.02.2016.

11:57

foto: Beta/AP

Predlog je nadležnom komitetu u Oslu uputila bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije, a na listi se nalaze nevladina organizacija “Žene u crnom“ i Institut za traženje nestalih osoba iz Bosne i Hercegovine.

Nominacija je upućena posredstvom akademskog lobija državljana BiH koji žive u Skandinaviji.

Predstavnik grupe građana dijaspore iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno s nekoliko profesora sa tog područja i poslala ga Komitetu za dodelu Nobelove nagrade, Edin Osmančević izjavio je za Fenu da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri organizacije, koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje.

"Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje te obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom", istakao je Osmančević.

Nominacija je upućena 30. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: