Pljevljanka dve godine trpi nasilje u porodici

Pljevljanka I. L. tvrdi da kao žrtva nasilja u porodici već dve godine trpi psihičko i fizičko zlostavljanje supruga, a da je institucije države nisu zaštitile.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 10.02.2016.

08:12

Default images
Thinkstock

I. L. za “Večernje novosti” kaže da osim jedne prekršajne kazne od 150 evra, njen suprug nije imao drugih sankcija, iako je u poslednje vreme pretučena najmanje 5-6 puta.

Baš posle pomenute kazne, kako tvrdi, dobila je najveće batine.

“Javno je pred prekršajnim sudijom zapretio da će me kad dođe kući premlatiti, da mi neće ni policija ni sud pomoći. Tom prilikom je, čak, pretio i sudiji o čemu postoji prijava u policiji”, tvrdi ova žena.

Ona objašnjava da i pored pretnji, njenom mužu do danas nije izrečena mera zabrane prilaska.

“Naprotiv, došao je sa policajcem na vrata stana, koji mi je tom prilikom saopštio da muža moram primiti na stan, iako me advokat savetovao da ga zbog izrečenih pretnji i ranijih postupanja, nikako ne puštam. Posle ubeđivanja policajca morala sam da ga pustim unutra. Kada je policija otišla, takve sam batine dobila da su mi sve ruke u zavojima, a telo u modricama”, tvrdi I. L.

Ona dodaje da je morala da uzme bolovanje, da je više dana bila na lečenju o čemu poseduje obimnu lekarsku dokumentaciju.

Pokazujući ruke sve u modricama i ranama, tvrdi da je muž prilikom poslednjeg premlaćivanja prvo psihički, a zatim i fizički zlostavljao do te mere da joj je sa ruke kleštima otrgao parče mesa.

“Došla sam u posed prepiske na internetu, gde se pominje i moja fizička likvidacija i prodaja stana u kom živim, ali niko nije tome posvetio pažnju, iako sam sve pokazala nadležnim organima”, ističe I. L. i dodaje da je posle najnovijeg premlaćivanja i prijave policiji, dobila poziv iz Tužilaštva.

Nije pomoglo ni obraćanje nacionalnoj SOS liniji za žrtve nasilja, koju država toliko promoviše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: