Odloženo ponovljeno suđenje Đorđu Preliću

Pred Višim sudom u Beogradu je po drugi put odloženo ponovljeno suđenje Đorđu Preliću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.02.2016.

11:28

Default images

On je optužen da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, kada je u tuči navijača na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Suđenje je odloženo za 31. mart, jer oštećeni Francuzi nisu uredno pozvani, a kako je najavljeno, suđenje bi moglo da počne kada budu formalno pozvani putem oglasne table.

Sud je odredio još dva termina, a to su 15. i 28. april.

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. godine, zatražio da mu se suđenje ponovi.

Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu, i nalazi se u pritvoru.

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Na pripremnom ročištu, Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa huligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: