SNS:Gradonačelnik nije došao da pozdravi premijera

SNS je ocenila da je ponašanje predsednika Opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića nedogovorno jer nije prisustvovao svečanom otvaranja tunela Savinac.

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2016.

09:32

SNS:Gradonačelnik nije došao da pozdravi premijera
Probijanje tunela Savinac (Tanjug)

Otvaranju tunela na delu auto-puta Ljig-Preljina prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić.

Poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da je to "nedogovorno ponašanje" .

Mirković je član Socijalističke partije Srbije (SPS), a ove dve stranke su u koaliciji u lokalnoj vlasti.

Ova ocena izazvala je reakciju u SPS, a predsednik Opštine je objasnio da je toga dana bio u Konfekciji "Rudnik" gde za desetak dana treba da se zaposli 300 radnika i da je vođen razgovor sa novim vlasnikom.

"Na Savinac je išao moj zamenik i predstavnik Javnog preduzeća za puteve, a ja sam razgovarao sa radnicima i novim vlasnikom oko početka proizvodnje što je od životnog značaja", izjavio je Mirković.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović (SPS) je rekao da ih koalicioni partneri nisu ni obavestili o dolasku premijera već su to saznali iz "drugih izvora", ali su i uprkos tome bili prisutni.

"Da su nas obavestili mogli smo zajedno da organizujemo da narod dođe u većem broju, a najmanje je bilo iz Gornjeg Milanovca već su stigli iz drugih krajeva Srbije", rekao je Milovanović.

On je izjavio da je neshvatljivo da u aprilu prošle godine, kada je u Takovu obeležavano 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka i stvaranje moderne Srbije premijer nije došao, a to je veliki jubilej.

"Naši gosti su tada bili iz čitavog sveta, a koalicioni partneri su posle svečanosti u Takovu bojkotovali zajednički ručak i druženje već su otišli posebno i to platili opštinskim parama", rekao je Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: