Švedska:Uhapšeni zbog planiranja napada na izbegle

Policija u Stokholmu je danas saopštila da je uhapsila 14 ljudi zbog sumnje da su pripremali napade na centre za tražioce azila u blizini švedske prestonice.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

16:40

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Portparol policije Lars Bistrom je izjavio da je prilikom hapšenja u automobilima uhapšenih pronađeno oružje, ali ne vatreno, prenela je agencija AP.

Bistrom nije naveo koje su nacionalnosti uhapšeni, ali je Švedski radio preneo izjavu lokalnog policajca Larsa Alvarsjoa da je reč o Poljacima, za koje se sumnja da su pripadnici desničarskih grupa.

Akcija hapšenja je izvedena u gradu Nineshamnu, oko 60 kilometara južno od Stokholma.

U Švedskoj, u koju je prošle godine stiglo 163.000 migranata, u poslednje vreme je zabeleženo više napada na izbegličke centre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: