Moskva o MH17: Ignorisali su naša dokumenta

Moskva je prosledila Holandiji radarske snimke i druga dokumenta o obaranju malezijskog aviona na letu MH17, ali je sve to ignorisano.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

14:45

Moskva o MH17: Ignorisali su naša dokumenta
foto: Beta/AP

To se navodi u saopštenju zamenika direktora Rosavijacije Olega Storčevoja, koji je na taj način odgovorio porodicama žrtava, nakon njihovog pisma upućenog predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Porodice žrtava su zahtevale od ruskih vlasti da istražiteljima proslede sve dostupne podatke sa radara i satelita, za koje kažu da su ključni u otkrivanju uzroka tragedije.

“Želim da kažem da je Rusija posvećena utvrđivanju stvarnog uzroka pada aviona i da konstantno radi sve što je u njenoj moći da pronađe istinu. Rusija nikada nije imala ograničenja po pitanju otkrivanja podataka, a ako je potrebno ponovo će ih proslediti relevantnim organima. Već smo rekli da je holandska istraga vođena netransparentno, ali mi želimo da podržimo porodice žrtava u nameri da saznaju pravu istinu“, naveo je Storčevoj.

On je dodao i da je Rusija sve svoje satelitske snimke već uputila istražnim timovima, ali i da ukrajinske radarske stanice iz nepoznatih razloga nisu funkcionisale 17. jula 2014. godine, kada je putnički avion sa 298 putnika i članova posade oboren u istočnoj Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: