Ruski ambasador: Dok nam se Turska ne izvini...

Odnosi Turske i Rusije su svakim danom sve hladniji, a Moskva i dalje želi da se Ankara izvini zbog obaranja ruskog vojnog aviona.

Izvor: B92, Sputnjik

Utorak, 09.02.2016.

08:15

Default images

Do tenzija između doskorašnjih bliskih saveznika došlo je pošto je turska vojska oborila ruski Su-24 na nebu iznad granice Sirije i Turske.

“Očekujemo da turska strana uputi zvanično izvinjenje, da kazni odgovorne i da plati štetu našoj državi“, rekao je ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov.

On je dodao da saopštenja u kojima zvanična Ankara žali zbog incidenta nisu dovoljna.

“Mi smo imali uspešne ekonomske odnose sa Turskom, istovremeno postoji određeni broj država sa kojima naši odnosi nisu napredovali dugi niz godina, ali se ipak nekako održavaju. To bi moglo da se dogodi i sa Turskom, ukoliko Ankara ne promeni svoj stav“, dodao je Karlov.

Prema njegovim rečima, posrednik u prevazilaženju nesuglasica nije potreban.

“Naša pozicija prema Turskoj je poznata, mi imamo poremećene diplomatske odnose, ali ambasade u Ankari i Moskvi i dalje rade. Ako Turska želi da preduzme stvarne korake u normalizaciji odnosa, onda postoje svi uslovi da se to uradi“, istakao je Karlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: