PG: Tužba protiv opozicije za štetu na protestima

Uprava Podgorice podnela je tužbu protiv opozicionog Demokratskog fronta i zahtevala naknadu od oko 65.000 evra za štetu nastalu tokom protesta.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

10:23

PG: Tužba protiv opozicije za štetu na protestima
foto: Beta/AP

Pravni zastupnik Glavnog grada Podgorice Nikola Martinović potvrdio je da je tužba podneta zbog štete učinjene tokom oktobarskih protesta DF, kada su, po navodima tužbe, oštećena komunalna infrastruktura, mobilijar u parku, asfalt i putna oprema.

Front je prošle godine dvadesetak dana neprekidno protestovao ispred zgrade Skupštine u Podgorici gde je na bulevaru instalirao binu i šatore.

Protesti su završeni uličnim neredima i reakcijom policije.

Čelnik Fronta Andrija Mandić optužen je da je na protestima pozivao na rušenje ustavnog poretka države, a za isto delo tereti se i funkcioner tog saveza Slaven Radunović, dok je jedan od vođa saveza, Milan Knežević, optužen za napad na policajca.

Front je za februar najavio novi protest u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: