NUNS: Milioni za Pink poslovna tajna

NUNS smatra da je neprihvatljiv stav Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza da podatke o kreditu kompaniji Pink internešenal proglasi poslovnom tajnom.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

15:18

NUNS: Milioni za Pink poslovna tajna

NUNS je saopštio da je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) uputio Agenciji, na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, zahtev da se dostave svi ugovori koje je AOFI sklapala sa kompanijom Pink internešenal, kao i obaveštenje da li je kompanija Željka Mitrovića ispunila obaveze iz ugovora.

Agencija je potvrdila da je ta kompanija njen klijent, da ima višegodišnje zaključene izvozne poslove i da uredno servisira svoje obaveze.

"Ostali traženi podaci u vezi s kompanijom 'Pink international', kaže se u odgovoru, u skladu sa zakonom i internim aktima, predstavljaju poslovnu tajnu", saopštava NUNS.

NUNS upozorava da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza zatvoreno akcionarsko društvo čiji je je jedini akcionar Republika Srbija i da raspolaže javnim sredstvima. Sama ta činjenica obavezuje AOFI da sve podatke o poslovanju učini dostupnim javnosti.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović upozorila je da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza je u 2014. dala TV Pink milionski kredit za refinansiranje.

CINS je, povodom odbijanja AOFI da dostavi tražene podatke, uputio žalbu povereniku za informacije od javnog značaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: