Velimir Ilić: Pregovaramo sa SNS o izborima

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je u Čačku da je ta stranka u pregovorima sa SNS oko zajedničkog nastupa na predstojećim republičkim izborima.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

22:59

Velimir Ilić: Pregovaramo sa SNS o izborima
Foto: Tanjug

Kako navodi, pregovori će biti završeni narednih dana.

"Mi smo u pregovorima koji će završiti ovih dana na nivou cele koalicije i mislim da će već iduće nedelje biti sve definisano. Načelno je dogovoreno, ali treba neke stvari još da se definišu. Bilo je nekih razgovora, ali ovih poslednjih dana nije, jer je premijer Aleksandar Vučić bio zauzet i nije imao vremena za te razgovore", rekao je Ilić novinarima nakon tribine Nove Srbije.

Ilić je rekao da će Nova Srbija na lokalne izbore u Čačku izaći sama, kao što je izašla i na prošlim lokalnim izborima i da postoji mogućnost da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Čačka, precizirajući da će o tome "razmisliti".

"Mi imamo obavezu prema Čačanima da na lokalne izbore izađemo sami. Mi se borimo da pobedimo, a videćemo, nije sramota ni izgubiti. Ako neko ima bolji od nas, nema problema. Mi smo za demokratiju, ja sam se ceo život za to borio. A što se tiče toga da li ću biti ja gradonačelnik, pa muka mi je da gledam kako mrcvare ovaj grad, kako se svađaju odbornici, kako se razjedinjuju. Ružno je kako ne mogu ni oko čega da se dogovore", rekao je Ilić.

On je istakao da mu smetaju "prozivike" opozicione stranke Dveri u Čačku na račun njegove porodice i tvrdnje da Čačkom vladaju Ilići, ocenivši da je to nekorektno jer na izborima nisu pobedili Ilići nego Nova Srbija.

"Neki samo plaču kako mi vladamo 20 godina. Pa, pobedite nas, pa ćemo da vam čestitamo, kako možemo to da vam poklonimo vlast, nije to kutija šibica", rekao je Ilić.

Nova Srbija je večeras održala predizbornu tribinu u prepunoj Velikoj sali Doma kulture u Čačku u kome je na vlasti od 1996. godine. Gradonačelnik Čačka je Vojislav Ilić, rođeni brat Velimira ilića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: