Turska strahuje od priliva još 600.000 izbeglica

Zamenik premijera Turske Numan Kurtulmus izjavio je da Ankara strahuje od priliva još 600.000 izbeglica zbog žestokih borbi oko Alepa u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

21:49

Turska strahuje od priliva još 600.000 izbeglica
Foto: Beta/AP, arhiva

"Najgori scenario koji bi se mogao dogoditi ovom regionu u kratkoročnom periodu je dolazak novih 600.000 izbeglica na tursku granicu," izjavio je Kurtulmus novinarima posle sastanka kabineta.

On je rekao da je prioritet njegove zemlje da zadrži Sirijce koji beže od sukoba unutar granica njihove zemlje i da im tamo pruži pomoć, prenosi AFP.

Tokom proteklih danas desetine hiljada Sirijaca stiglo je na granicu sa Turskom bežeći od sukoba u Alepu, a Turska već četvrti dan drži granicu zatvorenu i još se ne zna da li će izbeglice moći da uđu.

Kurtulmus je rekao da će Turska brinuti o Sirijcima izvan Turske, "koliko je god to moguće", prenosi AP.

On je rekao da je oko 77.000 Sirijaca dobilo pomoć u kampovima za raseljene u Siriji duž granice sa Turskom, uključujući one koji su nedavno stigli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: