Pariz: Uhapšen mladić zbog lažnih dojava o bombi

Francuska policija uhapsila je 18-godišnjeg mladića u sklopu istrage o lažnim prijavama o postavljenim bombama u školama u Parizu tokom januara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

20:06

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Mladić iz Dižona je otkriven zahvaljujući svojoj IP adresi, a prebačen je u Pariz dok traje istraga, kojom policija pokušava da utvrdi koliko je on umešan u to delo, prenela je agencija AFP.

Neke od najprestižnijih škola u Parizu, bile su evakuisane između 26. januara i 1. februara nakon što su dobile unapred snimljene telefonske pozive u kojima im se poručuje da evakuišu decu jer su u školama postavljene bombe.

Policija ni u jednom slučaju nije pronašla eksplozivnu napravu.

U Francuskoj je na snazi vanredno stanje, uvedeno nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: