Ruski eksperti: Neuspeh mirovnih pregovora bez...

Mirovni pregovori o Siriji zakazani za 25. februar u Ženevi neće uspeti bez pobede sirijske vojske na terenu, izjavili su danas ruski eksperti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.02.2016.

18:13

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Pobeda na terenu, za koju mislim da će se dogoditi u sledećih nekoliko meseci, neophodna je za postizanje dogovora u Ženevi", rekao je ekspert za međunarodne odnose Vladimir Jevsej na debati pod nazivom "Neuspešan početak mirovnih pregovora o Siriji i moguće posledice".

Eksperti se slažu da su mirovni pregovori o Siriji, bez daljeg napredovanja sirijske vojske, osuđeni na propast zbog lošeg pristupa pregovarača, navodi agencija Tas.

Ekspert za orijentalne studije Amur Gadzijev izjavio je da su sve strane na razgovorima u Ženevi želele da okončaju konflikt u Siriji što pre, ali da su pristupile pregovorima na pogrešan način.

"Svaka strana uključena u konflikt želi da rezultat razgovora u Ženevi ide u njenu korist", izjavio je on.

Gazijev navodi da je veoma bitno za početak pregovora da sirijska voska preseče glavne rute preko kojih se militanti u okolini severne provincije Alepo snabdevaju oružjem i ostalim stvarima.

"Predstavnici sirijske opozicije, u saradnji sa svojim međunarodnim sponzorima, odlučili su da nije pravo vreme za pregovore, ali to je samo moje mišljenje", izjavio je ruski ekspert.

Nastavak mirovnih pregovora o Siriji odložen je za 25. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: