Policajac ubio crnog tinejdžera, pa tuži porodicu

Beli policajac iz Čikaga koji je prošlog decembra ubio crnog tinejdžera tuži njegovu porodicu za deset miliona dolara zbog „emocionalnog stresa“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

12:32

Default images
Foto: Freeimages

Robert Rialmo pogodio je 19-godišnjeg studenta Kvintonija Legriera šest puta i tom prilikom ubio je i dečakovog suseda.

Kako kaže, tinejdžer je na njega iz blizine zamahnuo bejzbol palicom. Međutim, advokati tinejdžera tvrde da su on i policajac bili razdvojeni barem šest metara.

Advokat odbrane policajca kaže da je događaj važan u atmosferi osuđivanja policajaca da se pošalje poruka da policajci „nisu meta za napade“ i da „oni trpe štetu kao i svi drugi“.

Otac tinejdžera kaže da njegov sin nije bio naoružan i da nije bio pretnja, dok njegov advokat tvrdi da je policajčeva tužba „novi nivo pada čak iz za policiju Čikaga“.

„Prvo ih upucate, onda ih tužite, rekao je advokat Besilios Fotris.

Rialmo tvrdi da je odgovorio na poziv o nasilju u porodici nakon čega je LeGrier sišao niz stepenice i zaleteo se na njega držeći u rukama bejzbol palicu. Kako kaže, vikao je na njega da se udalji i baci palicu, nakon čega je puca.

Tinejdžer je pogođen šest puta, a osim njega ubijen je i Beti Džons koji je stajao iza njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: