Da li će se graditi zid oko Bagdada?

Portaprol iračkog premijera kaže da će oko Bagdada biti izgrađen "bezbednosni zid", ali da to nije politički motivisano niti za cilj ima demografsku promenu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

08:37

Da li će se graditi zid oko Bagdada?
Foto: GettyImages

Portparol Sad Haditi je ovo rekao agenciji AP nakon što je kancelarija iračkog premijera Hajdera Abadija objavila saopštenje kojim je, kako se činilo, u potpunosti odbacuje takvu ideju.

"Bagdad je prestonica svih Iračana i nemoguće je da zid ili ograda izoluju grad", stajalo je u ranijem saopštenju kancelarije premijera.

Ideja o izgradnji zida potekla je od Ministarstva unutrašnjih poslova u cilju odbijanja upada pripadnika takozvane Islamske države i napada unutar iračke prestonice.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski general Sad Man, izjavio je prošle nedelje da su počeli radovi na izgradnji zida i da će usled toga biti smanjen broj kontrolnih punktova unutar samog grada.

Eksplozije bombi i drugi napadi su i dalje svakodnevna pojava u Bagdadu, koji su uglavnom usmerene protiv bezbednosnih snaga i šiitske većine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: