AMSS: Povoljno vreme, ali oprez

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je jutros vozače da uprkos povoljnim vremenskim uslovima voze pažljivo.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

08:05

Default images
Foto: Thinkstock

Kako navode, zbog nižih jutarnjih temperatura na vlažnim kolovozima može doći do stvaranja poledice.

Poseban oprez savetuje se na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura zbog učestalih odrona, kao i na mostovima, nadvožnjacima, podvožnjacima i na ulasku i izlasku iz tunela, navodi se u saopštenju.

Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, a zbog zaostalog snega na kolovozima savetuje se oprezna vožnja.

Vozače na putevima izvan gradskih sredina očekuje manji broj vozila, ali sa povremeno usporenom vožnjom na deonicama na kojima putari poslednjih dana izvode radove, naveo je AMSS.

Kako je navedeno, na delu autoputa Beograd - Niš, od petlje "Umčari" do petlje "Vodanj" u smeru ka Nišu, od 7.00 do 17.00 zbog radova saobraćaj će se odvijati u preticajnoj saobraćajnoj traci.

Izmenjen režim saobraćaja zbog radova važi na i delu na delu autoputa u zoni Novog Sada, od petlje ''Temerin'' do petlje ''Zrenjanin''.

Na mnogim putnim pravcima na snazi je zabrana za šlepere i kamione.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na terminalima na srpskim granicama nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

"Ne na put bez zimske opreme"

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci i putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva i Novog Pazara, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara i Kruševca, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Zaječara postoje učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala).

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: