"Rehabilitacija Nedića – rehabilitacija fašizma"

Pokušaj rehabilitacije Milana Nedića, kvislinškog predsednika Vlade tokom Drugog svetskog rata, nije nista drugo nego rehabilitacija fasizma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

18:37

foto: Beta

To je ocenio predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović.

"Kao drzava koja je dala ogromne žrtve u borbi protiv tog zla moramo zaustaviti rehabilitaciju ludila koje je zahvatilo Srbiju. Ne smemo dopustiti da se antikomunizam izjednači sa antifašizmom", naveo je Omerović u saopštenju.

On je napomenuo da "svi znaju ko je od početka Drugog svetskog rata bio na strani antifašiticke koalicije - Titovi partizani, i ko je pobednik u tom ratu" i da se "takođe zna uloga Nedića u čišćenju Srbije od Jevreja, čime se i pohvalio u dopisima Hitleru".

Omerović je naveo da je Nedićev "državno-policijski aparat u službi nacističke politike je odgovoran za smrt stotina hiljada među kojima je najviše Srba".

Prema njegovim rečima, "sramota je za državu Srbiju da se čak pokušava rehabililitovati neko ko čak nije ni osuđen".

"Ovo je cirkus od prekrajanja istorije, sa zaštićenim svedocima - istoričarima, ljubiteljima fašista i njihovih saradnika. Ako ne sprečimo ovu sramotu ponovo ćemo ubiti sve one koji su bili krivi samo zato što ih je Nedićev sistem fašističkog zla okarakterisao kao neprijatelje novog poretka", naveo je Omerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: