"Mrkonjić je autentična ličnost"

Prokop nije napravio razdor između SPS i SNS, već je samo izazvao mnogo komentara, a Milutin Mrkonjić je autentična ličnost, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

16:57

Foto: B92

Funkcionerka SPS kaže za Kažiprst da prepucavanja oko Prokopa nisu uzdrmala vladu, jer "ona na važnim ciljevima radi zajedno, komplementarno i sinhrono".

Kako je ocenila, u pitanju su mimoilaženja među pojedincima, ne na bitnim i državnim pitanjima, a želja SPS je da se nastavi u istom sastavu na istim zadacima.

"Što se Mrkonjića tiče, drug Mrkonjić je specifična ličnost, on je autentična ličnost koja na svoj način gradi relacije. Nekada su neki komentari nanosili štetu, pa smo morali da objašnjavamo", rekla je gošća Kažiprsta.

Ipak, odgovarajući na pitanja, rekla je i da Mrkonjiću nije poručeno da "ćuti dok ne prođu izbori" jer "SPS ne funkcioniše tako".

Bivša predsednica srpskog parlamenta je rekla da komentari Branka Ružića ne proizvode probleme.

"Ružić nikada nije kritikovao politiku vlade i nije bio protiv odluka koje smo donosili", kaže ona.

Kako je istakla, logično je da ljudi koji nisu iz istih političkih opcija nemaju identične stavove, niti ih na isti način verbalizuju.

"Mi nismo u ovoj vladi tako što smo sami sebe kandidovali. I premijer Aleksandar Vučić je na jednom od naših rođendana rekao da je vlada bolja, zato što su u njoj socijalisti", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Za razliku od Vučića, sada već bivši ministar i jedan od njegovih bližih saradnika Bratislav Gašić smatra da je "najgori kadar SNS bolji od najboljeg iz SPS".

"I kao čovek i kao političar bežim od tih ekstremnih ocena. Treba pitati te ljude šta je kriterijum. Partije funkcionšu tako što građani ocenjuju njihov grad, tako da ne bi trebalo trošiti energiju na ružne komentare. Vreme svađa je daleko iza nas", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Istakla je i da "građani ne prihvataju političare koji kontinuirano kritikuju", ali je rekla da ni novinari "koji vide samo crno nisu dragi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: