Mali o izborima, zahtevu Božovića i proslavi Delte

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da neće podneti ostavku, a da će građani imati priliku da kažu šta misle na izborima za svih 17 opština.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

11:38

Mali o izborima, zahtevu Božovića i proslavi Delte
Foto: Tanjug

"Sigurno neću uslišiti molbu Balše Božovića i priče o mojoj ostavci su još jedna u nizu besmislenih laži DS. Tako su lagali o 24 stana u Bugarskoj, koje nemam, i da je premijer bio u Dubaiju, a nije", rekao je Mali novinarima uoči početka sednice Skupštine grada.

On je rekao da gradska vlast ima veoma jasan program šta i kako radi, kao i podršku građana za započete projekte, poput "Beograda na vodi", obilaznice, povećanja broja slobodnih mesta u vrtićima, rekonstrukcije i konsolidacije gradskog prevoza… koji su, kako je rekao, važni za život Beograđana.

"Mi sa tim projektima nećemo stati, a opozicija će imati priliku da vidi da li građani podržavaju to što mi radimo na izborima na svih 17 gradskih opština, pa ćemo da vidimo kako će proći", rekao je Mali.

Kako je dodao, opozicija je htela izbore, kojih će biti i na republičkom nivou, i na svim beogradskim opštinama, što je prilika da pokažu šta nude građanima.

On je naveo i da nije čuo nijednu poruku, ni jasnu viziju opozicije šta nude Beograđanima, bolje od onoga što sada radimo gradska vlast.

"Da će brže ili bolje izgraditi Beograd na vodi, kupiti autobuse ili obnoviti vrtiće, napraviti vodovod, obnoviti puteve, sve što nisu uradili decenijama unazad, a što mi radimo", rekao je Mali dodajući da opozicija ima problem sa čim će pred građane.

Mali je ponovio da će izbori u 17 opština pokazati da li ono što radi gradska vlast ima smisla.

"Ja sam siguran da ima, a videćemo 25. aprila, kako će ko proći i da li smo bili u pravu", zaključio je Mali.

Šef odbornika DS u Skupštini grada Balša Božović pozvao je ranije tokom gradonačelnika Sinišu Malog da što hitnije podnese ostavku kako bi se sa parlamentarnim i lokalnim izborima istovremeno održali i izbori za Skupštinu grada Beograda.

"Na proslavi godišnjice Delte bio sam kao gradonačelnik"

Mali je takođe istakao da je na proslavi godišnjice kompanije Delta bio kao gradonačelnik i da je to bila njegova obaveza.

"Odlazak na tu proslavu Delta holdinga je bio moja obaveza kao gradonačelnika. Na toj proslavi je bio i gradonačelnik Ljubljane. On je jasno rekao da ako Delta ne bude investirala u Beogradu, da će investirati u Sloveniji i da će im mnogo brže i efikasnije davati građevinske dozvole", izjavio je Mali novinarima u Skupštini grada.

On je rekao da to ne može da dozvoli i da se već godinu i po dana bori za svako radno mesto i svaku investiciju.

"Radi se o investicijama u Beograd od 250 miliona evra u naredne dve godine, radi se o 8.000 novih radnih mesta. Ja hoću da se izborim da ta radna mesta ostanu u Beogradu", naveo je Mali.

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković tereti se za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća i suđenje mu je u toku.

Mišković je na proslavi 25 godina rada Delta holdinga 4. februara izjavio da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji i da je do sada ukupno investirala 2,4 milijarde evra.

On je rekao da je Delta državi na ime poreza u poslednjih 10 godina uplatila više od dve milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: