Ljajić: Cilj da samostalno formiramo vladu

Cilj koalicije okupljene oko SNS na predstojećim parlamentarnim izborima jeste da samostalno formiramo buduću vladu, izjavio je lider SDPS Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

09:26

Ljajić: Cilj da samostalno formiramo vladu
Foto: Tanjug

On je na TV Pink rekao da se u razgovorima njegove stranke sa SNS nije govorilo o podeli resora, već o kampanji, porukama koje će se slati i obavezama koje su pred strankama.

"Cilj je da možemo samostalno da formiramo vladu, da to odmah uradimo nakon 24. aprila, da se to ne oduži kao španska serija. Jako je bitno da se nastavi ovo što je započeto, da imamo čvrstu i stabilnu vladu koja će nastaviti reforme", rekao je Ljajić.

Upitan kada će biti održani izbori, Ljajić je rekao da mu se najlogičnijim čini da izbori budu 24. aprila.

Na pitanje da li je moguća koalicija DS i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Ljajić je rekao da ne može da kaže da će do te koalicije doći, ali da je bilo sastanaka i da je ona vrlo moguća.

"Mislim da se Ugljanin ozbiljno nudio DS, nisam primetio da su oni nešto previše gadljivi na to. Jedino gde bi moglo da dođe do problema jeste raspodela mandata, jer Ugljanin će nešto sigurno da traži, a DS neće imati puno toga da im daju, jer će imati puno stranaka na listi", rekao je Ljajić.

On je mišljenja da će učešće Ugljanina toj koaliciji doneti oko jedan odsto, ili nešto manje od jedan odsto glasova, te da je to koalicija koja apsolutno ne donosi ništa ni jednima ni drugima.

Ljajić, koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, ocenio je svoj sadašnji mandat kao najuspešniji, budući da je završena digitalizacija, koja je državi donela preko 100 miliona evra, da je napravljen ozbiljan pomak u turizmu, uvedena 4G tehnologija.

"Ostalo je puno stvari koje sam nameravao, a nisam uradio, ali ovo je nešto što će obeležiti ovaj mandat“, rekao je Ljajić.

Osim toga, Ljajić je izjavio i da Haški tribunal još uvek nije obavestio Srbiju o datumu presude Vojislavu Šešelju, ali da su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: