Bugarska: Migrantkinje se smrzle, dvoje kritično

Dve žene migranti koje su nađene mrtve u ruralnom planinskom regionu Bugarske preminule su od posledica smrzavanja, saopštile su danas bugarske vlasti.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

13:10

Bugarska: Migrantkinje se smrzle, dvoje kritično
Foto: Tanjug, arhiva

Dve preminule žene pripadale su grupi od 19 migranata, među kojima je i 11 dece, koje je pogranična policija juče pronašla u blizini jugoistočnog gradića Malo Trnovo, a još se ne zna koje su nacionalnosti, prenosi AFP.

"Preminule su dve žene - jedna mlađa i jedna srednjovečna. Naši graničari učinili su sve da im pomognu, noseći ih na rukama u pokušaju da ih zagreju, ali je hladnoća učinila svoje", rekla je danas ministarka unutrašnjih poslova Rumjana Bašvarova bugarskoj privatnoj televiziji bTV.

U saopštenju ministarstva se navodi da je jedna žrtva imala između 14 i 16 godina starosti, a druga između 30 i 40.

Sva deca iz grupe nađenih migranata, uzrasta između četiri i šest godina, prebačena su u bolnicu sa promrzlinama, dok su dve odrasle osobe u kritičnom stanju, rekao je portparol bolnice agenciji Fokus.

U regionu u kojem su dve žene preminule vladaju veoma nepovoljni zimski uslovi sa jakim vetrovima, oko 30 centimetara snega i veoma niskim temperaturama.

Ovo je drugi put ove zime da migranti u Bugarskoj podlegnu posledicama smrzavanja, nakon što su u januaru smrznuta tela dvojice muškaraca nađena u planinskoj oblasti na granice Bugarske sa Srbijom, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: