Ruski su-35 u pripravnosti u bazi u Latakiji VIDEO

Ruski borbeni avioni nove generacije "su-35" biće non-stop u pripravnosti u bazi u Latakiji kako bi bili spremni da polete u najkraćem roku.

Izvor: RTS, RT

Nedelja, 07.02.2016.

10:11

Ruski su-35 u pripravnosti u bazi u Latakiji VIDEO
Screenshot

Letelice će biti u pripravnosti kako bi pružile podršku operacijama koje Rusija izvodi u Siriji, saopštili su ruski zvaničnici

Portparol ruskih vazdušnih snaga je rekao da će dva aviona "su-35" uvek biti spremna da polete u roku od 60 sekundi iz baze u Latakiji.

U vazduhu, avioni "su-35" mogu da obezbede vidno polje od 360 stepeni u područuju od oko 400 kilometara, naveo je portparol. Takođe je pomenuo da je "su-35" višenamenski avion sposoban da podrži podršku bombarderima, kao i da napada mete u vazduhu i na zemlji.

Avioni mogu da lociraju, prate i gađaju osam meta istovremeno i nevidljivi su za neprijatelje.

"Sada je naš zadatak da maksimalno iskoristimo sposobnosti "su-35". Koristićemo svako oružje kojim je avion opremljen. Mogu da nose bilo koji tip bombi", naveo je portparol.

"Su-35" su došli u Siriju i izveli prve napade prošle nedelje, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ranije su u bazi u Latakiji bili ruski lovci "su-27" i "su-30", taktički bombarderi "su-34" i "su-24" kao i avioni "su-25".

U novembru je Rusija dopremila i raketne sisteme S-400 koji koriste rakete dugog i srednjeg dometa za gađanje meta u vazduhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: