Fond B92 i "Mineko" opremili kabinet Bogoslovije

Kompanija "Mineko" i Fondacija B92 opremili su kabinet za informatiku Bogosloviji Kirilo I Metodije u Prizrenu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

16:57

Fond B92 i

Mineco Grupa, je, u skladu sa svojom poslovnom politikom pomoći sredinama u kojima posluje, u saradnji sa Fondom B92, kompletno opremila školski kabinet za informatiku pri Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu.

Školu čije se zgrade još uvek renoviraju pohađa više od 50 učenika. Završetak renoviranja zgrade se očekuje u maju mesecu ove godine.

Za opremanje kabineta nabavljeni su kompjuteri sa kompletnom opremom, školske klupe, stolice, table i drugi školski inventar, plaćene su usluge instaliranja, podešavanja i testiranja kompletnog računarskog sistema i sistema računarske mreže i mrežne infrastrukture. Vrednost donacije je preko 1,4 miliona dinara. Zbog prostora i renoviranja škole, kabinet informatike profesori koriste kao zbornicu, a učenicima je dozvoljeno da pored redovne nastave kompjutere koriste u slobodno vreme.

„Unapređenje lokalnih zajednica za nas je jednako važno kao postizanje dobrih poslovnih rezultata i očuvanje životne sredine. S obzirom na to da smo pre 6 meseci obnovili saradnju sa rudarskim kombinatom Trepča iz Zvečana, prirodno je da i na Kosovu i Metohiji pomažemo zajednici - izjavio je Bojan Popović, direktor Mineco Limited i dodao da Mineco Grupa u svim sredinama gde posluje pruža podršku, a naročito dečijim i obrazovnim ustanovama.

Saradnja Fonda B92 i Mineka traje više od četiri godine, tačnije od učešća ove organizacije u akciji Fonda B92 „Bitka za bebe“ nabavkom inkubatora za intenzivnu negu beba u Institutu za neonatologiju. Ovo je peta u nizu donacija kompanija Mineco preko Fonda B92. Mineco je učestvovao u obnovi poplavljenog obdaništa Dečja radost u Svilajncu, kao i obnavljanju dva obdaništa u Republici Srpskoj - vrtića Radost iz Šamca i Neven iz Čelinaca. U Olovu u Bosni i Hercegovini Mineco je za Bajram donirao pakete sa hranom za preko 100 porodica ove opštine.

Pored same kompanije, rudnici u kojima je Mineco većinski vlasnik aktivni su u svojim sredinama. Tako je prošle godine u Ljuboviji nakon poplava rudnik Veliki Majdan sanirao 3 kilometara lokalnog puta oštećenog u poplavama, dok je rudnik Sase uputio humanitarnu pomoć dvema najugroženijim opštinama i učestvovao u sanaciji regionalnog puta Bjelovac – Sase. Rudnik olova i cinka Rudnik učestvovao je u brojnim akcijama namenjenim sportskim i kulturnim društvima i deci.

Britanska kompanija Mineco Limited je deo Mineco Grupe, čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja. Sa svojim partnerima Mineco upravlja rudnicima olova i cinka u Srbiji: ’Rudnik’ kod Gornjeg Milanovca i ’Veliki Majdan’ kod Ljubovije, kao i ‘Gross’ (Sase) u BiH. Do sada je u rudarske projekte uloženo preko 55 miliona dolara a planirana dalja ulaganja su usmerena na pripremu i otvaranje rudnika Ceruzita kod Olova (BiH), rudnika olova i cinka kod Bosilegrada, i u druge istraživačke projekte. Takođe, Mineco od 2011. godine predviđa investiranje u oblast obnovljivih izvora energije na prostoru jugoistočne Evrope, a pre svega u projekte izgradnje mini hidroelektrana (MHE). Mineco, samostalno ili sa svojim partnerima, u Srbiji zapošljava oko 800 ljudi, a u Regionu oko 1400.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: