Opljačkana Srpkinja iz sela kod Kline

Nepoznati počinioci ukrali su noćas kokoške sa imanja Kate Grujić (75), jedine Srpkinje koja se vratila u selo Donji Petrić, u opštini Klina na Kosovu.

Izvor: Beta

Nedelja, 07.02.2016.

13:00

Opljačkana Srpkinja iz sela kod Kline

Kako je agenciji Beta kazao njen komšija Krist Dakaj, to je već četvrti slučaj pljačke živine sa imanja Kate Grujić.

"Grujićeva je u prošli četvrtak otišla u Srbiju na godišnji pomen ranije preminulom suprugu. Po dogovoru s njom, obilazio sam kuću, a sinoć sam dao vodu kokoškama. Kada sam jutros došao da ugasim svetlo, živine nema. Od 17, ostala je samo jedna kokoška", kazao je Dakaj.

Prema njegovim rečima, policija je obavila uviđaj i potvrdila da je pronašla tragove lopova.

Povratnica Kata Grujić izjavila je agenciji Beta da je ponovljene pljačke imovine dovode u situaciju da proda imanje.

"Pre odlaska, obavestila sam pripadnike Kfora da ću biti nekoliko dana odsutna, a obavestila sam i komšiju Dakaja koji mi uvek pomaže. Zahtevam da nepoznati počinioci konačno budu pronađeni i kažnjeni, jer ove pljačke me dovode u situaciju da i ja na ogradu istaknem tablu na kojoj piše 'Na prodaju'. Sada više ne znam šta da radim", kazala je Grujić.

Ona je dodala da je prošle godine, od predstavnika Srba u Vladi Kosova i srpskih vlasti u opštini Klina, dobila pomoć u iznosu nešto većem od 200 evra, što, kako je navela, nije dovoljno ni za kupovinu polovine jata kokošaka koje su joj ranije bile ukradene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: