Turska: Racije u fabrikama čamaca za izbeglice

Turska policija je saopštila da je izvela racije u tri fabrike koje proizvode gumene čamce lošeg kvaliteta, koji se koriste za transport izbeglica u Grčku.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

20:46

Default images
Foto: GettyImages

Turska agencija Anadolija je objavila da je policija u tri simultane racije u gradu Izmiru na obali Egejskog mora zaplenila 49 čamaca, prenela je agencija AP.

Vlasnici fabrika su novčano kažnjene zbog nedozvoljene proizvodnje čamaca, a agencija Dogan navodi da će biti pokrenute mere koje bi mogle da rezultuju zatvaranjem postrojenja.

Policija u Istanbulu i drugim delovima Turske je izvela slične racije u postrojenjima za proizvodnju prsluka za spasavanje, koje su kupovale izbeglice.

Turska je izložena intenzivnom pritisku da smanji priliv izbeglica u Evropu, a zvanična Ankara je u novembru obećala da će preduzeti mere za smanjenje ilegalne imigracije, u zamenu za tri milijarde evra od EU za poboljšanje uslova u kojima žive izbeglice.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, 284 izbeglice su od početka godine izgubile živote u pokušaju da morskim putem iz Turske dođu u Grčku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: