"Ne možemo mi da primimo sve kojima treba pomoć"

Katolička crkva u Nemačkoj poziva da se smanji broj izbeglica u toj zemlji, istakavši da Nemačka ne može da prihvati sve na svetu kojima je potrebna pomoć.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

17:48

Foto: GettyImages

U intervjuu nemačkom dnevniku "Pasauer noje prese", kardinal nemački kardinal Rajnhard Marks izjavio je da problem rešavanja izbeglica ne može samo biti stvar humanosti već i stvar razuma, preneo je AFP.

On je, međutim, izrazio i zabrinutost zbog rastuće ksenofobije u Nemačkoj, koja se pojavila paralelno sa najvećom izbegličkom krizom koja je posle Drugog svetskog rata pogodila Evropu.

AFP ukazuje da je upravo danas, hiljade ljudi u više evropskih gradova izašlo na proteste protiv islama i imigracije u Evropi, na inicijativu nemačkog islamofobnog pokreta Pegida, čiji je naziv skraćenica za "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada", a koji se pojavio sredinom 2014. i potom raširio po drugim evropskim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: