"Strani vojnici vratiće se u kovčezima"

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid el Moalem upozorio je danas da će se svi strani vojnici koji uđu u njegovu zemlju "vratiti kući u drvenim kovčezima".

Izvor: Beta

Subota, 06.02.2016.

13:58

Foto: Getty Images

El Moalem je novinarima u Damasku rekao da će se svaki napad na sirijsku teritoriju, bez saglasnosti njegove vlade, smatrati činom agresije i da će se u skladu s tim reagovati.

Portparol vojske Saudijske Arabje je ranije ove sedmice rekao da je njegova zemlja spremna da pošalje kopnenu vojsku u Siriju u okviru vojne kampanje međunarodne koalicije pod vođstvom SAD protiv Islamske države, koja kontroliše velike delove Sirije i Iraka.

El Moalem je rekao da zdrav razum i logika govore da je teško zamisliti saudijsku vojsku u Siriji, ali da "s ludim saudijskim vođstvom" ništa nije nemoguće.

Sirijski ministar je ocenio da napredovanje vojske na terenu ukazuje na skoro okončanje petogodišnjeg rata.

Govoreći o mirovnim pregovorima pod pokroviteljstvom UN u Ženevi, El Moalem je rekao da sirijska opozicija nikada nije imala nameru da ozbiljno pregovara i da predstavnici opozicije slede naređenja Saudijske Arabije i "nisu pravi Sirijci".

El Moalem je rekao da je sirijska vlada spremna na dijalog sa opozicijom, ali bez preduslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: