Lideri partija se odazvali pozivu Jahjage

Predstavnici kosovskih partija najavili su da će se odazvati pozivu na sastanak predsednice Atifete Jahjage o rešenju za blokadu kosovskog parlamenta.

Izvor: Beta

Subota, 06.02.2016.

19:53

Default images

Jahjaga je poziv uputila u petak, a do sada su prisustvo potvrdili Isa Mustafa (Demokratski savez Kosova), Hašim Tači (Demokratska partija Kosova) i Ramuš Haradinaj (Alijansa za budućnost Kosova).

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Incijative za Kosovo izjasnili su se protiv sastanka, a kao jedini razlog eventualnog učešća naveli su mogućnost da se na sastanku razgovara o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Tači i Mustafa potvrdili su dolazak posle sastanka sa predstavnicima organizacija veterana bivše OVK, dok je u ime AZBK Ramuša Haradinaja učešće potvrdio portparol Muharem Nitaj.

Nitaj je izjavio da je lider AZBK odlučio da zajedno sa ostalim opozicionim liderima ili samostalno učestvuje na sastanku koji je za ponedeljak zakazala Jahjaga.

Poziv Jahjage juče su pozdravili šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije, koji će, kako javljaju prištinski mediji, biti i posmatrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: