Savez za promene: Dodik će uništiti MUP RS ako...

Opozicioni Savez za promene pozvao je predsednika RS Milorada Dodika da ne potpiše ukaz o proglašenju novog Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Izvor: Beta

Subota, 06.02.2016.

22:09

Default images
Foto: Tanjug

Kako navode, u suprotnom će Dodik preuzeti glavnu odgovornost za uništenje MUP-a Republike Srpske i izdaju srpskih nacionalnih interesa.

"Prihvatanje amandmana kojima se utvrđuje struktura zaposlenih u MUP RS prema popisu stanovništva iz 1991. godine najveći je udarac na MUP RS od njegovog osnivanja. Sve što je postignuto zaštitom policije i MUP-u reformi policije i pod teškim pritiskom (bivšeg visokog predstavnika) Pedija Ešdauna, sada je dovedeno u pitanje, jer će u mnogim policijskim stanicama Srbi postati manjina", navodi se u saopštenju.

Savez za promene smatra da je nedopustivo da Dodik "pravi tajne dogovore" s bošnjačkom koalicijom "Domovina" u parlamentu RS, što je, kako su naveli, potvrdio i šef kluba te koalicije u Narodnoj skupštini RS Mihnet Okić.

Opozicija još tvrdi da je "krajnje licemeran neuspeli pokušaj ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača" da opravda usvajanje amandmana koalicije "Domovina".

„Neodgovorna je i infantilna njegova tvrdnja da se taj zakon neće primenjivati i da se Zakonom o radu i sistematizacijom radnih mesta u MUP-u može izbeći zapošljavanje po popisu iz 1991. godine. Umesto branjenja neodbranjivog, zbog nacionalne izdaje, ministar treba da podnese ostavku", navodi se u saopštenju Saveza za promene.

Iz opozicionog bloka upozorili su da se posle donošenja ovakvog Zakona o MUP RS mogu očekivati dalje reforme policije, javne uprave, lokalne samouprave i gubljenje nadležnosti Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: