Srbi u Hrvatskoj dobijaju još jednu stranku

Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković najavio je osnivanje nove političke stranke srpskog predznaka, javila je Hina.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

17:29

Srbi u Hrvatskoj dobijaju još jednu stranku
Foto: GettyImages

Milaković je naveo da je u petak u Zagrebu održan sastanak nekoliko nosilaca izvršnih funkcija iz reda srpske nacionalne manjine nezadovoljnih delovanjem Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u zaštiti interesa Srba u Hrvatskoj.

Na sastanku je iskazana je jednoglasna namera što hitnijeg stvaranja nove političke platforme koja bi bila okosnica bolje zaštite prava i interesa Srba u Hrvatskoj.

U kratkom saopštenju koje je potpisao Srđan Milaković, koji je prošle godine izbrisan iz članstva SDSS-a, navedeno je da su sastanku bili zamenici župana Karlovačke i Požeško-slavonske županije, zamenici gradonačelnika Vukovara, Belog Manastira i Pakraca, načelnik vukovarsko-sremske opštine Trpinja, a podršku je izrazio zamenik gradonačelnika Ogulina, te pojedini predsednici županijskih Veća srpske nacionalne manjine.

"Razlog ovog okupljanja je zabrinutost zbog stanja u kojem se nalazi srpska zajednica u Hrvatskoj i činjenica da sadašnji predstavnici iz SDSS-a opterećeni unutarstranačkim problemina nisu u stanju zaštiti interese Srba", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje u Milakovićevom saopštenju, zajednički je zaključak bio da se što pre organizuje nova politička platforma koja je "u stanju da zastupa interese srpskog naroda na dostojanstven način i vratiti narušeno poverenje u srpske političke predstavnike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: