Izbori u Zemunu i Voždovcu, čeka se Beograd

Predsednici opština Zemun i Voždovac podneli su ostavke.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

16:30

Izbori u Zemunu i Voždovcu, čeka se Beograd
Foto: Tanjug

I dalje nema konačne odluke da li će se glasati i za gradsku skupštinu. U SNS-u kažu da još nisu razgovarali o tome da li treba održati i izbore za beogradske odbornike i gradsku vlast.

"Želimo da proverimo volju građana i u Voždovcu i u Zemunu", tako naprednjaci objašnjavaju odluku da predsednici tih opština podnesu ostavke. Prevermeni izbori čekaju ove opštine.

"Svakako imamo redovne izbore lokaone. Oni su samostalno doneli odluku da ako već imamo izbore u ostalih 15 opština, i oni jednostavno idu na te izbore iz čistog razloga, a to sam zaključio i iz razgovora sa njma. Stave svoj rad da građani ocene da vide da li imaju i legitim, da li žele njih ili možda ne žele", kaže Aleksandar Jovičić.

Ako su predsednici opština Voždovaci Zemun skratili mandat, da li će to uraditi gradonačelnik Siniša Mali, SNS još uvek nema odgovor na ovo pitanje.

U DS kažu da ima više razloga za izbora i za gradski paralamet.

"Važno je da se izbori održe i u Voždovcu i Zemnunu s obizrom da su veoma loše te vlasti na čelu sa SNS odbavlja posao i za račun građana. S druge strane, još gora je situciju u Beogradu. Vlast koja se birne samo da se obogati, dok su građani poniženi, dok su građani sve siromšnji. Ovo nije vlast koja radi u intresu grada beograda i ljudi koji tu žive", kaže Balša Božović iz DS.

Izbori na Voždovcu i Zemunu održani su 2013, a za gradski paralamnet glasalo se 2014 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: