DS i SNS o Blumbergovoj listi

DS i SNS i danas su razmenile razmenile saopštenja, a pood je bio Blumbergova lista najjadnijih ekonomija.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 06.02.2016.

15:26

Default images

Blumberg je objavio listu najjadnijih ekonomija za 2016. godinu na kojoj se Srbija nalazi na sedmom mestu.

Srbija će u 2016. godini, ako se pogledaju nezaposlenost i inflacija, zauzeti sedmo mesto na listi zemalja sa najlošijim uslovima života, pokazuju podaci agencije Blumberg biznis, saopštila je Demokratska stranka.

"Uticajna analitička informativna agencija Blumberg biznis, je upravo prognozirala da će Srbija u 2016. biti sedma najmizernija zemlja na svetu, po Okunovom indeksu bede, koji uzima u obzir stopu nezaposlenosti i inflaciju", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ovo istraživanje je još jedna potvrda da vlast obmanjuje gradjane.

"Dok režim Aleksandra Vučića gradjane koji svakoga dana žive sve teže ubedjuje kako im primanja nikada nisu bila veća, cene niže a zemlja uredjenija, sve renomirane ankete i analize pokazuju tačno ono što gradjani sami vide - da Srbija ide u pogrešnom pravcu, da Vlada loše radi svoj posao, da je život u njoj sve teži", navodi se u saopštenju.

SNS poručuje DS-u: Najpre vratite opljačkano

Srpska napredna stranka poručila je Demokratskoj stranci i njenom lideru Bojanu Pajtiću da, kada sledeći put kažu da narod u Srbiji teško živi, neka se pre toga bar malo potrude i bar deo opljačkanih para vrate gradjanima.

"SNS poručuje DS, povodom njihovog današnjeg saopštenja da je Srbija mizerna zemlja, da umesto što se svakog dana trude da stave ljagu na našu državu, koju su oni brutalno opljačkali, objasne danas samo jedno - na čijim računima, i u čijim džepovima, je završilo 35 miliona evra narodnih para koje je Bojan Pajtić, šef kriminalnog režima u Vojvodini, kroz Fond za subvencionisanje pogona novih tehnologija, počastio svoje sponzore, prijatelje i članove DS-a", navodi se u saopstenju.

"Molimo predsednika DS-a i premijera APV, Bojana Pajtića, da objasni gradjanima kako je, i sa kim, stvorio najmonstruozniju političko-kriminalno-tajkunsku mrežu, i kako je sa svojim najbližim saradnicima pljačkao gradjane", dodaje SNS.

U saopštenju se navodi da SNS, za početak, čeka Pajtića da kaže zašto je dao 650.000 evra narodnih para, pod plaštom subvencija za uvodjenje novih tehnologija, firmi "Keramika unika".

"Čekamo da Pajtić pokaže gde su te nove tehnologije, gde su danas radnici koje je ta firma imala obavezu da zaposli, i da nam svima objasni zašto pare gradjana nikada nisu vraćene, i kako je to preduzeće završilo u stečaju sa milionskim dugovima", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: