Čavušoglu: Bez informacija o srpskim snajperistima

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu negirao postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

14:46

Čavušoglu: Bez informacija o srpskim snajperistima
Foto: Beta/AP

Čavušoglu je ovo rekao u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mevlut Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija EU i zemalja kandidata, najavio je da će srpska strana biti blagovremeno obaveštena ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dođe do drugačijih saznanja, dodaje se u saopštenju.

Turska štampa nedavno je pisala da su, navodno, srpski snajperisti angažovani na strani kurdske organizacije PKK i da su neki od njih zarobljeni na jugoistoku Turske.

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala odbacio je početkom ove nedelje te tvrdnje.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, na marginama tog skupa u Amsterdamu, razgovarao i sa šefom hrvatske diplomatije Mirom Kovačem.

Na sastanku sa novoizabranim hrvatskim ministrom zaključeno je da se nastave dalji razgovori o jačanju saradnje na bilateralnom i regionalom planu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: