Papina misa na granici kako bi svi mogu da dođu

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja održaće poslednju misu tokom posete Meksiku u Sjudad Huaresu, nekoliko desetina metara od granične ograde sa SAD.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 05.02.2016.

19:48

Papina misa na granici kako bi svi mogu da dođu
Foto: GettyImages

Papa će misu održati na tom mestu kako bi vernici sa obe strane mogli da prisustvuju misi, saopštio je večeras Vatikan.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi izjavio je da će papina poseta Meksiku od 12. do 18. februaru biti fokusirana na pitanje ilegalne imigracije s južnog na severni deo američkog kontinenta.

"Papa će do granice doći papamobilom. Proći će blizu žičane ograde gde će pozdraviti vernike s druge strane granice. Misa će biti održana 80 metara od te ograde", rekao je Lombardi.

Sjudad Huares se nalazi na reci Rio Grande preko puta teksaškog grada El Pazo i oba grada čine zajedno metropolu od oko 2,5 miliona stanovnika.

Papa će tokom posete tom meksičkom gradu posetiti tamošnji zatvor gde će razgovarati sa zatvorenicima. Franja će takođe posetiti drugi granični prelaz preko kojeg u SAD prelaze imigranti raznih nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: