Jahjaga pozvala lidere na sastanak o krizi

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je pozvala je lidere partija na vlasti i opozicije u ponedeljak na sastanak povodom prevazilaženja aktuelne političke krize.

Izvor: Beta

Petak, 05.02.2016.

21:55

Jahjaga pozvala lidere na sastanak o krizi
Foto: Beta, AP

Na današnji poziv Jahjage negativno je odgovorio pokret Samoopredelenje, ističući da je predsednica do sada podržavala Vladu i bila njen portparol, dok Alijansa za budučnost Kosova još nije iznela zvaničan stav.

Incijativa za Kosovo je kao uslov za učešće na sastanku zatražila da se na njemu razgovara samo o prevremenim izborima.

Poziv Jahjage pozdravio je šefa kancelarije EU na Kosovu Kosovu Samjuel Žbogar.

"U interesu Kosova i njegovog naroda pozivam političke partije da pokažu odgovornost i da pozitivno odgovore na poziv. Čestitam predsednici Jahjaga na liderstvu koji je pokazala odlukom da preuzme ovu inicijativu", rekao je Žbogar.

I ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije je podržao incijativu kosovske predsednice da se u razgovorima lidera političkih partija pronađe rešenje za izlazak iz sadašnje situacije.

"Lideri Kosova treba da pronađu zajednički jezik", napisao je Delavije na svom tviteru.

Podsećamo, predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je tokom razgovora sa vrhovnim komandantom NATO u Evropi da Kosovo i NATO uspostave formalne odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: