"Kfor će i dalje odgovorno ispunjavati obaveze"

Komandant NATO komande za operacije, general Filip Bridlav izjavio je da će Kfor i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze u očuvanju bezbednosti na Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

15:28

Default images

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Bridlav je u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO-a sa Vojskom Srbije, koju je ocenio kao veoma profesionalnu.

"General Bridlav zahvalio je premijeru Vučiću na naporima koje ulaže kako bi se u regionu Zapadnog Balkana očuvala stabilnost kao preduslov za ekonomski i svaki drugi napredak", piše u saopš‡tenju.

Vučić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Kforom, međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a i istakao da Kfor ima ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao garant njihove bezbednosti, kao i u očuvanju stabilnosti u regionu.Premijer Srbije izrazio je nadu da će saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena u cilju dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti, piše u saopštenju.

Bridlav je u Prištini razgovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom i predsednikom Vlade Kosova Isom Mustafom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: