"NATO ostaje na Kosovu zbog stabilnosti"

Vrhovni komandant snaga NATO u Evropi Filip Bridlou rekao je da će se broj pripadnika mirovnih snaga na Kosovu smanjiti samo kada to dozvole bezbednosni uslovi.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

11:56

Foto: Tanjug

Bridlou je tokom posete Prištini kazao da će NATO nastaviti aktivnosti na obezbeđivanju stabilnosti na Kosovu.

"Dok Kosovo čini svoje korake napred u izgradnji budućnosti, NATO ostaje opredeljen da igra svoju ulogu stabilnosti. Mi ostajemo fleksibilni i prisutni i promenićemo (broj vojnika) samo onda kada to bezbednosni uslovi dozvole. To je uslovljeni proces i mi ćemo ostati na Kosovu kao značajna snaga, onoliko vremena koliko bude potrebno", rekao je glavnokomandujući NATO snaga u Evropi.Govoreći o mogućnosti transformacije Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Oružane snage, Bridlou je kazao da će NATO pratiti kako će se izvršiti transformacija i da li će Kosovo "raditi sa svojim susedima na postizanju dogovora" o toj temi.

"Dobra vest je da Bezbednosne snage Kosova imaju mnogo mogućnosti da deluju zajedno sa snagama KFOR-a kako bi stekle dobro iskustvo i u budućnosti mogle da ostvaruju svje zadatke na najbolji mogući način", naveo je general.

Tokom posete Kosovu, komandant NATO snaga u Evropi razgovarao je sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom i premijerom Isom Mustafom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: